وزیری که در فیس بوک شدیدا فعال است + عکس

محمد جواد ظریف از جمله معدود سیاستمداران ایرانی است که در فضای مجازی نیز از جمله فیس بوک حضوری فعال داشته و علاقمندی خود را به این موضوع به صورت آشکارا ابراز کرده است.
او در کتاب خاطرات خود میگوید که وقت زیادی را پای کامپیوتر میگذراند و اولین بار او کامپیوتر را به وزارت خارجه آورده است و اولین مسوول کامپیوتر وزارت خارجه توسط وی با کامپیوتر شخصی(pc) آشنا شده است و در سال 1982 نیز اولین کامپیوتر شخصی خود را خریده است.
در حال حاضر صفحه فیس بوک وزیر خارجه مخاطبان زیادی دارد به نحوی که بیش از 120 هزار نفر صفحه او را لایک کردهاند و همانطور که در ابتدای گزارش آورده شده بیش از 55 هزار و 500 کامنت نیز در صفحهی او گذاشتند. این جدا از هزار و 700 پیام خصوصی است که برای وی ارسال شده است.
بسیاری از کاربران فیس بوک در پای مطالب ظریف در صفحه شخصیاش دیدگاههای خود را در ارتباط با مسائل خارجی و حتی مسائل داخلی بیان میکنند و عدهای نیز با استقبال از حضور یک عضو موثر دولت تدبیر و امید در این شبکه اجتماعی از او میخواهند که دیگر اعضای دولت را نیز برای حضور در این شبکه اجتماعی جهت تعامل بیشتر با مردم ترغیب کنند و حتی برخی از کاربران به جدی یا شوخی از ظریف میپرسند که با توجه به فیلتر بودن فیس بوک در ایران او چگونه صفحه خود را به روز میکند؟!
وی که صفحه فیسبوکش را به کمک فرزندانش به روز میکند، در روزهای تعطیل حضور پررنگتری در این شبکه اجتماعی دارد، به نحوی که در روز جمعه هفته گذشته سه مطلب در صفحه خود قرار داد که دو مورد آن به زبان فارسی و دیگری به زبان انگلیسی بود و از کاربران این شبکه اجتماعی خواست که نظرشان را درباره جنگ و اینکه آیا جنگ راهکار مناسبی برای حل موضوع سوریه است بیان کنند.
او در روز گذشته(دوشنبه) نیز چهار مطلب در فیس بوک خود گذاشت و در یکی از آنها اعلام کرد که در اینستاگرام حسابی(عضویت) ندارد و از کسانی که برای او پیام خصوصی ارسال کردهاند و هنوز نتوانسته جواب آنها را بدهد عذرخواهی و اعلام کرد که در توییتر نیز حساب دارد که در حال حاضر فعال نیست و به زبان انگلیسی در آن مطلب خواهد نوشت.
او دو هفته پیش نیز سخنرانی مهم و تاریخی خود در نهم مرداد 1385 در شورای امنیت سازمان ملل متحد در مخالفت با تصویب قطعنامه علیه ایران در این شورا را به دو زبان فارسی و انگلیسی در صفحه فیس بوکش گذاشت و جالب این است که بدانید در حال حاضر خبرگزاریهای رسمی برخی از مطالب مهم و موضعگیریهای جواد ظریف در ارتباط با تحوالات بینالمللی را از طریق صفحه فیس بوکش منعکس میکنند.
حضور یک دیپلمات ایرانی باتجربه در صفحه فیس بوک آنقدر قابل توجه بود که روزنامه انگلیسی فایننشیال تایمز نیز در مقالهای به این موضوع پرداخت.
از زمانی که به عنوان وزیر انتخاب شده است و حضور او در فیس بوک به یکی از موضوعات داغ تبدیل شده تلاش داشتم تا درفرصتی از او درباره حضورش در این شبکه اجتماعی بپرسم و بالاخره در روز یکشنبه بعد از پایان جلسه هیات دولت و در حالیکه محمد جواد ظریف به سرعت در حال ترک حیاط ساختمان سفید دولت بود از او پرسیدم که چه میزان کامنتهایی را که در صفحه فیس بوکش توسط کاربران گذاشته میشود را مطالعه میکند که او در پاسخ گفت: تا آنجا که میتوانم سعی میکنم این نظرات را بخوانم.
وی در پاسخ به این سوال که این نظرات تا چه حد میتواند در تصمیمگیریهای وی در عرصه دیپلماتیک کشور موثر باشد گفت: امیدوارم که تاثیر داشته باشد.
او که سعی داشت به این سوالات جواب محافظهکارانهای بدهد در پاسخ به اینکه آیا به دیگر وزرا هم پیشنهاد میکنید که در این شبکه اجتماعی صفحهای برای خود ایجاد کنند گفت: این موضوع به تصمیم خودشان بستگی دارد.
در آخر این گفتوگو فقط یک افسوس برای من باقی ماند که چرا فرصت نشد از وزیر بپرسم که با چه فیلترشکنی به فیس بوک میآیید، سوالی که خیلی از کاربران از او میپرسند.
در حال حاضر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور نیز یکی از اعضای دولت تدبیر و امید است که از مدتها قبل در این شبکه اجتماعی فعال بوده و بعد از حضور در دولت نیز تاکنون دو مطلب در این شبکه اجتماعی قرار داده است.