مضرات حمل کیفهای سنگین در کودکان

تحقیقات نشان داده است که از هر 4 دانشآموز یک نفر از ناراحتی ناحیه کمر رنج میبرد.
کارشناسان، حمل کیفهای سنگین را عامل این ناراحتی اعلام کردهاند. پزشکان گزارش دادهاند که تعداد دانشآموزانی که گرفتار بیماریهای ستون فقرات از جمله اسکولیوز (انحراف جانبی ستون فقرات به چپ یا راست) هستند، رو به رشد است.
هشدار کارشناسان سلامت نباید مورد غفلت قرار گیرد. آنان بر این باورند که دانشآموزان در صورتی که به طور مرتب 15 درصد از وزن بدن را روی شانههای خود حمل کنند، در درازمدت گرفتار آسيبهاي گاه جبران ناپذير بهويژه در ناحيه كمر و ستون فقرات مي شوند. بر اساس مطالعهای که در دانشگاه سانتیاگو کامپوستلاي اسپانیا روی بیش از يكهزار و 400 دانش آموز انجام شد، کارشناسان اعلام کردند که بیش از نیمی از دانشآموزان، بالغ بر 10 درصد از وزن خود را در مسیر رفت و برگشت مدرسه حمل میکنند. البته نباید عواملی همچون قدرت استخوانبندی و تغذیه دانشآموزان را نادیده گرفت.
توجه به اين نکات میتواند خطر ابتلا به بیماریهای ستون فقرات را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
- کیفهای مدرسه این روزها بيشتر به صورت کولهپشتي تولید میشود. هنگام خرید کیفهای کولهای توجه داشته باشید که بند کیفها در قسمت شانه پهن باشد و همچنین پشت کیف، سطح محکمتر و سفتی داشته باشد تا هم از درد شانهها کاسته و هم از آسیب اشیاي تیز به کمر جلوگیری شود.
- وزن کوله مدرسه فرزند خود را چک کنید تا مبادا با حمل بار اضافی سلامت جسم خود را به خطر بیندازد. كارشناسان ميگويند اگر وزن کوله نزدیک 20 درصد وزن دانشآموز باشد، فرد باید برای حمل آن خم شود.
- به فرزند خود تاکید کنید که برای حمل کوله حتماً از هر 2بند آن استفاده کند تا تعادل برقرار شود.
- بلندی یا کوتاهی کوله را میتوان با تنظیم بندهای آن با جثه دانشآموز متناسب کرد. انتهاي كوله نبايد از حد كمر عبور كند.
-به فرزند خود بیاموزید هرگز درد کمر یا شانه را نادیده نگیرد. در صورت سنگین شدن بیش از اندازه کوله، او میتواند بعضی وسایل خود از جمله بطری آب، ظرف ناهار یا بعضی کتابها را جداگانه حمل کند.
- اگر فرزند شما ضعیفتر یا کوچکتر از سن خود است، برای دریافت دستورالعملهای ورزشی مناسب با پزشک او مشورت کنید.