برای وعده افطار سوپ بخورید

مصطفی رنجبر افزود: سلولهای بدن، به ویژه سلولهای مغز و اعصاب، نیازمند گلوگز برای تامین انرژی بدن هستند و آبمیوههای طبیعی، منبع خوبی برای رفع این نیاز است.
وی بیان داشت: چاي شيرين کمرنگ، شير گرم، فرني و حليم کمروغن نیز مواد غذایی مناسبی برای وعده افطار هستند.
این کارشناس تغذیه، تاکید کرد: با توجه به مدت طولانی عدم مصرف غذا در طول روز، برای پیشگیری از سوء هاضمه بهتر است به سبک، کم حجم و پرکالری بودن وعده افطار توجه شود.
ظروف یکبار مصرف رنگی، خطرناکتر هستند
یک کارشناس بهداشت محیط گفت: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی توانایی نگهداری رنگ را ندارند و تماس مواد داغ با این ظروف، موجب ترکیب رنگ با ماده غذایی و تهدید سلامت میشود.
مسعود احتشامی افزود: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی یا پلي استايرن علاوه بر سمي بودن، با آزاد کردن ماده "مونومر استايرن" و "دیوکسین"، باعث ايجاد سرطان كبد، سرطان سینه در زنان ، مشکلات گوارشي، خستگي و ناراحتي اعصاب میشوند.
وی تصریح کرد: تجزیه این ظروف در طبیعت، 300 تا 500 سال به طول میانجامد و تهدیدی بسیار جدی برای طبیعت محسوب می شود.
این کارشناس بهداشت محیط، سبك بودن، سهولت استفاده، عدم نیاز به شستشو و ارزان بودن را مهمترین دلایل رواج این ظروف دانست و اظهار داشت: کشور ایران با تولید سالانه 570 هزار تن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، در ردیف پنج کشور اول تولید این ظروف در دنیا قرار گرفته است.
احتشامی با توصیه به جایگزینی ظروف یکبار مصرف گیاهی به جای پلاستیکی، عنوان کرد: در ظروف تهيه شده از پليمرهاي گیاهی، امکان ترکیب ماده غذايي و ظرف وجود ندارد.
پاکیزگی بطری شیر کودکان برای جلوگیری از ابتلا به اسهال ضروری است
كارشناس سلامت كودكان مركز بهداشت بويراحمد گفت: پاکیزگی بطریهای شیر نوزادان برای پیشگیری از ابتلا به اسهال ضروری است.
مرضيه غفاري افزود: از خرید بطریهایی که تمیز کردن آنها مشکل است، پرهيز كنيد.
وی بیان داشت: آلودگی میکروبی غذا، یکی از دلایل عمده اسهال دوران کودکی است كه با دريافت غذاهاي كمكي پس از شش ماهگی، افزایش مییابد.
غفاری با بیان اینکه بیشترین میزان ابتلا به بيماري اسهال، سنین شش ماهگی تا یکسالگی است، اظهار داشت: رعایت اصول بهداشتی در هنگام تهیه غذا و غذا دادن به کودک، برای پیشگیری از بیماریهای روده و معده بسيار مهم است.
این كارشناس سلامت كودكان اظهار داشت: دقت در استفاده از ظروف، فنجانها و کاسههای تمیز برای تهیه و تدارک غذاي كودك، موجب حفظ سلامت او در برابر بیماری اسهال میشود.
غفاري افزود: شستن دستهای کودک و فرد مراقب او قبل از تهیه و خوردن غذا، ذخیره کردن غذا به روشهای سالم و صرف غذاها بلافاصله پس از تهیه آن در پیشگيري از بيماريهاي روده و معده تأثير بسزايي دارد.
بیهوشی کودکان برای اعمال دندانپزشکی راهکاری برای افزایش کیفیت خدمات
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: انجام درمان دندانپزشکی کودک تحت بیهوشی عمومی، راهکار مقابله با مقاوت کدوک در مقابل درمان است.
اکبر رستمی نژاد افزود: اطلاعات منتقل شده از والدین و دوستان، تجربه تلخ و دردناک از درمانهای دندانپزشکی، کم بودن سن کودک و عدم برخورد منطقی با مشکل وجود صدا و آب در هنگام درمان دندانپزشکی، در عدم همکاری کودک و کند شدن درمان کودکان موثر است.
وی اظهار داشت: تهدید و مهار فیزیکی کودک برای اعمال دندانپزشکی علاوه بر کاهش دقت و کیفیت کار، نتایج ناخوشایند روحی و روانی در کودک ایجاد می کند.
رستمی نژاد تصریح کرد: با توجه به این مشکلات، در بسیاری از مراکز برای درمان دندانپزشکی کودک از دستیاران دندانپزشک و یا والدین برای بیحرکت کردن کودک و محکم نگه داشتن او اقدام میشود.
وی یادآور شد: روش بیهوشی برای نخستین بار اوایل دهه ۱۹۰۰ توسط یک دندانپزشک آمریکایی برای کودکان انجام شد.