h ورزشگاه بارسلونا یکدست علیه اسپانیا + عکس - ظهور 12

پایگاه خبری و تحلیلی ظهور 12

ورزشگاه بارسلونا یکدست علیه اسپانیا + عکس,ظهور 12,پایگاه خبری تحلیلی سیاسی,ورزشگاه بارسلونا یکدست علیه اسپانیا + عکس,مذهبی,اجتماعی,فرهنگی,اقتصادی,ورزشگاه بارسلونا یکدست علیه اسپانیا + عکس

ورزشگاه بارسلونا یکدست علیه اسپانیا + عکس

ورزشگاه بارسلونا یکدست علیه اسپانیا + عکس

به نوشته ظهور12 به نقل از ایرنا : آرتور مسˈ رییس دولت محلی کاتالونیا به مرکزیت شهر بارسلونا در ادامه رفتارهای جنجالی اش در هفته های اخیر برای به رسمیت شناختن ˈکاتالونیاˈ به عنوان ˈدولت جدید اروپاˈ، نمایش گسترده پرچمهای کاتالونیا و شعارهای هواداران بارسلونا در دفاع از جدایی آن از اسپانیا را نشانه ای دیگر از تمایل و اراده مردم این ایالت برای استقلال ارزیابی کرده بود.

از سوی دیگر، ˈخوسه مانوئل گارسیا مارگالوˈ وزیر خارجه اسپانیا از رفتار تماشاگران دیدار تیمهای بارسلونا و رئال مادرید موسوم بهˈال کلاسیکوˈ که همه ورزشگاه ˈنوکمپˈ را از رنگهای زرد و قرمز کاتالونیا پوشانده و شعار استقلال طلبی سر داده بودند، به شدت انتقاد کرد و گفت که چنین اقداماتی به چهره کشور لطمه می‌‌زند.

وی در یک کنفرانس خبری در مادرید تصریح کرد: هیچ شکی نیست که اینگونه ادعاها در مسابقه ای چنین مهم به چهره اسپانیا لطمه وارد می‌‌کند، زیرا بیانگر شکاف داخلی‌ در زمان حساس کنونی است؛ زمانی‌ که همه کشورهای جهان در حال رقابت برای بدست آوردن موقعیت‌های خوب‌ اقتصادی هستند .

در دیدار یکشنبه شب ال کلاسیکو، هواداران بارسلونا در دقیقه 17 و 14 ثانیه بازی به نشانه سال 1714 میلادی- زمانی‌ که ارتش ˈفلیپه پنجمˈ پادشاه اسپانیا وارد شهر بارسلونا شد و نهاد‌هایی‌ از جمله ˈژنرالیتاتˈ (دولت ایالتی‌ ) را حذف و زبان اسپانیایی را بر کاتالانها تحمیل کرد-، مقواهایی که به رنگ‌های زرد و قرمز پرچم کاتالونیا بودند، بالای سر برده و خواهان استقلال این ایالت شدند .

گارسیا مارگالو گفت: موفقیت بزرگ اسپانیا این بود که در زمان تغییر و تحولات آغاز دموکراسی در چهار دهه پیش، چهره‌ای از کشوری متحد، دارای تلاش مشترک و همکاری برای آینده‌ای مشترک را از خود نشان داد اما وقایع شب گذشته دقیقا بر خلاف چهره‌ای بود که همه ما می خواهیم.

وی افزود: چهره و اعتبار یک کشور در عرصه ملی و بین المللی، یک سرمایه ارزشمند برای آن است زیرا بخشی از دارایی و ثروت کشور به شمار می رود و حتی در ایجاد اشتغال برای آن تاثیر دارد.

وزیر خارجه اسپانیا خاطرنشان کرد: در این زمینه کافی است نگاهی‌ به روزنامه‌های خارجی‌ بیندازیم تا ببینیم چهره ای که اکنون از اسپانیا ارایه می شود، مطلوب و مطابق با واقعیت نیست و این وضعیت حتی بر سرمایه گذاری‌ها ، پرداخت بدهیهای عمومی‌ و فعالیت شرکت‌های اسپانیایی تاثیر می‌‌گذرد.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که کشور ما برای برون رفت از بحران عمیق اقتصادی کنونی خویش نیاز به همکاری و تلاش مشترک همه آحاد و گروههای جامعه و ایالتهای خویش دارد.

یکی از موارد اشاره وزیر خارجه اسپانیا در این زمینه، گزارش روزنامه آمریکاییˈ نیویورک تایمزˈ است که اواخر سپتامبر گذشته همراه با طرح و تصویرهایی، عواقب بحران اقتصادی را تحت عنوان ˈاسپانیا ؛ ریاضت و گرسنگیˈ منتشر کرده بود .

گارسیا مارگالو گفت: اسپانیا امروز بیش از همیشه به تدبیر و همراهی همه فرزندانش نیاز دارد و نباید اجازه دهیم چهره ای از آن معرفی شود که با چهره واقعی کشور منافات دارد.

وی تصریح کرد: وظیفه همه ما این است که اعتماد از دست رفته به اسپانیا را در عرصه های مختلف بازگردانیم و کاری کنیم تا دیگران به ما اعتماد کنند

ساعاتی پس از او و فرسنگها دورتر از مادرید –پایتخت-، ˈماریانو راخویˈ نخست وزیر اسپانیا در شهر ˈسن سباستینˈ، نقطه ای در قلب باسکهای جدایی طلب و در نزدیکی کاتالونیا با صدایی رساتر و لحنی تندتر به رخدادهای سیاسی مسابقه ورزشی ال کلاسیکو واکنش نشان داد.

به گزارش رسانه های اسپانیایی، او که برای اعلام حمایت از نامزد حزب حاکم ˈمردمیˈ در انتخابات محلی ایالت باسک به سن سباستین رفته بود، در آنجا گفت:ˈ امروز از جدایی سخن گفتن و بیرون ماندن از همه، از اسپانیا، از اروپا و از همه چیز، نه تنها حتی یک گزینه ایدئولوژیکی نیست بلکه یک حرف پوچ و اشتباه فوق العاده وخیم است که به هیچ عنوان – از سوی دولت مرکزی- پذیرفته نخواهد شد.ˈ

راخوی هشدار داد که چنین گزینه ای، ˈشکاف انداختن و انحراف در مسیر حرکت ناوگانی است که باید همه توان خود را صرف رویارویی با بحران اقتصادی کشور و تامین آینده و رفاه همه شهروندان جامعه کند.ˈ

نخست وزیر اسپانیا گفت:ˈ در دنیای امروز می توان تقریبا همه چیز بود جز کوچک بودن چون برایت هیچ چیز نمی ماند.ˈ

وی افزود:ˈ برخی افراد هستند که هنوز نمی فهمند مرزها قصه خود را دارند و نمی توان آنها را کش داد و بزرگ کرد.ˈ

اشاره وی به وسعت 32 هزار کیلومتری ایالت کاتالونیا است که فقط 6 درصد خاک اسپانیا را در بر می گیرد، اگرچه 5/7 میلیون نفر جمعیت آن تقریبا حدود یک هفتم جمعیت این کشور جنوب غربی اروپا است.

این در حالی است که دولت محلی جدایی طلب کاتالونیا به ریاست ˈآرتور مسˈ به قدرت اقتصادی این ایالت و نقش آن در اقتصاد اسپانیا می بالد که به عنوان موتور محرک این بخش، 6/18 درصد تولید ناخالص کشور را در اختیار دارد.

راخوی با اشاره به وضعیت ایالت باسک و انتخابات محلی آن، از اعطای خودمختاری بیشتر به آن به عنوان ˈایالت باسک در یک اسپانیا و یک اروپا که هر بار متحدتر و همگراتر می شوند، در برابر کسانی که اتحاد و همگرایی را نمی خواهندˈ دفاع کرد.

نخست وزیر اسپانیا یادآور شد:ˈ در حالی که ما دراتحادیه اروپا از وحدت سیاسی بیشتر، همبستگی اقتصادی قوی تر و اتحاد بانکی و مالیاتی سخن می گوییم و یک صندوق پولی داریم که می خواهیم قوی تر کار کند، متاسفانه، دیگران نقشه هایی را در سر می پرورانند که کاملا خلاف آن چیزی است که ما به عنوان شهروندان باسک و اسپانیا به دنبال آن هستیم.ˈ

وی گفت: اسپانیای معاصر، تاریخی 500 ساله دارد و نمی توان ˈخلاف حرکت تاریخ حرکت کرد، به عقب بازگشت و مخالف همه بود.ˈ

ˈآلبرتو روئیز گایاردونˈ وزیر دادگستری اسپانیا نیز امروز در دیداری با مدیران شرکتهای ایالت کاتالونیا هشدار داد که این ˈاشتباهˈ است که برخی فکر کنند با جدایی کاتالونیا از اسپانیا، مشکلات اقتصادی این ایالت حل خواهد شد.

اظهارات دیگر مقامها و سران احزاب اسپانیایی نیز در واکنش به رویدادهای دیدار یکشنبه شب تیمهای فوتبال بارسلونا و رئال مادرید همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد ابعاد سیاسی آن در روزهای آینده بسیار فراتر از جنبه های ورزشی ال کلاسیکوی معروف این کشور خواهد رفت.

18 مهر 1391