
مدآنلاین: در این مطلب بلندترین سازههای ایران را برایتان انتخاب کردهایم که بالای یکصد متر ارتفاع دارند. این سازهها در شهرهای مختلف ایران واقع شدهاند. ازمیان همه این سازهها، بلندترین سازه، برج میلاد تهران است که نزدیک 435 متر ارتفاع دارد. با هم به تعدادی از این سازههای عظیم نگاهی میاندازیم.
برج میلاد؛ ششمین برج بلند مخابراتی جهان

- مکان تهران، ایران
- آغاز ساخت: سال ۲۰۰۰
- تکمیل شدن : سال۲۰۰۷
- افتتاح: سال ۲۰۰۸
- ارتفاع ۴۳۵٫۰ متر (۱٬۴۲۷ فوت)
- تعداد طبقات ۱۲
- مساحت طبقات 154هزار مترمربع (۱٬۶۶۰٬۰۰۰ فوتمربع)
- آسانسور ۷
برج میلاد نام برج مخابراتی چندمنظوره است که در شمال غربی تهران، پایتخت ایران قرار دارد. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر، بلندترین برج ایران و ششمین برج بلند مخابراتی جهان و نوزدهمین سازه بلند نامتکی جهان است.
این برج با ۱۳ هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازه رأس برج در میان تمامی برجهای مخابراتی دنیا مقام نخست را دارد. برج میلاد بخشی از یک طرح بزرگ شهری به نام شهستان پهلوی بود که پیش از انقلاب اسلامی ایران در دست احداث بود. اما بیشتر آن پس از انقلاب اجرا نشد. برج میلاد به دلیل بلندی بسیار و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو، یکی از نمادهای پایتخت ایران به شمار میآید. برخی بر این باورند که این برج روی سامانه گسل شهرک قدس(غرب) ساخته شده است.
ساخت
کلنگ ساخت این برج در دی ماه ۱۳۷۶ پس از سه سال مطالعات شناخت و امکانسنجی با نام یادمان (مرکز ارتباطات بینالمللی تهران) بر زمین خورد و در سال ۱۳۸۰ به پیشنهاد شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت یکصدمین زادروز روحالله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با نام برج میلاد تغییر یافت.
ساخت این برج ۱۱ سال به درازا انجامید. در ۸ سال نخست تنها ۴۰ درصد از برج تکمیل شده بود، اما با سرعت بخشیدن به پروژه توسط محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، ۶۰ درصد بعدی در ۳۰ ماه ساخته شد.
از دیدگاه راههای دسترسی و حمل و نقل، برج میلاد دارای شرایط بسیار مطلوب و استثنایی است. این مجموعه در میان چهار بزرگراه اصلی تهران یعنی بزرگراههای همت، چمران، حکیم و شیخ فضلالله نوری قرار دارد، همچنین ایستگاه خط ۷ مترو برای آن پیشبینی شدهاست.
دکل تلویزیونی زیباکنار

دکل تلویزیونی زیباکنار رشت یک دکل مخابراتی است که تا پیش از ساخت برج میلاد بلندترین سازه ایران بود و هم اکنون با ارتفاع ۳۶۵ متر دومین سازه بلند ایران است. این سازه در منطقه تفریحی صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حومه شهر رشت، استان گیلان واقع شده است. این آنتن پخش برنامههای تلویزیونی ده استان شمالی ایران را پوشش میدهد.
برج بینالمللی تهران

- نوع ساختمان مسکونی و تجاری
- محل ساخت تهران
- تاریخ شروع ساخت: سال ۱۹۹۶
- تاریخ پایان ساخت: سال ۲۰۰۵
- تاریخ افتتاح: سال ۲۰۰۷
- ارتفاع ۱۶۲ متر
- تعداد طبقه ۵۴
برج بینالمللی تهران به ارتفاع ۱۶۲ متر، در ۵۶ طبقه،۳ بال و220هزار مترمربع زیربنا که مشتمل بر ۵۷۲ واحد است دارای ۴۳ آپارتمان سوئیت، ۱۷۲ آپارتمان دوخوابه، ۳۱۳ آپارتمان سه خوابه، ۱۶ آپارتمان چهارخوابه، ۱۱ آپارتمان پنت هاوس تریپلکس و ۱۷ واحد تجاری در همکف میباشد در میان بزرگراههای حکیم غرب، شیخ بهایی و کردستان شهر تهران واقع شده است.
برج تهران توسط شرکت بینالمللی توسعه ساختمان (سهامی عام) ساخته شده است . این شرکت هولدینگی ساختمانی متشکل از شرکتهای مطرح در حوزههای طراحی و معماری و مشاوره و پیمانکاری ساختمان و مهندسی و نظارت و توسعه ساختمان و هتل است که با استفاده از توان تخصصی و حرفهای شرکتهای برتر داخل و شرکت فرانسوی Setec Batiment این بنا را احداث کرده است.
سازه برج متشکل از دیوارهای بتونی مسلح فرعی و اصلی و سقفهای آن نیز بصورت دال بتونی طراحی و ساخته شدهاست.۳دیوار بتونی اصلی در امتداد ۳بال و با زاویهٔ ۱۲۰ درجه از یکدیگر قرار دارند و دیوارهای فرعی به گونهای طراحی و ساخته شدهاند که بر دیوارهای اصلی عمود باشند. طراحی و بازنگری سازه اصلی و قطعات الحاقی در برابر زلزله بر اساس استانداردهای معتبر و بر طبق دانش روز انجام گرفته است.
پارکینگها نیز بصورت اسکلت بتونی و دیوار حائل طراح و اجرا شدهاند. برای ایجاد نمای زیبا و با صلابت با در نظر گرفتن مسایلی همچون فشار باد تابش آفتاب و همچنین سرعت ساخت از عناصر هم شکل و پیش ساخنه استفاده شده است. مصالح و مواد مصرفی در داخل واحدها از بهترین نوع ممکن انتخاب شده است و در انتخاب آنها فاکتورهایی از قبیل ایمنی و زیبایی و دوام بطور کامل رعایت شدهاست. سیستم کنترل هوشمند در برج بینالمللی تهران شامل شبکه کامپیوتری داخلی ساختمان، مدیریت انرژی مصرفی، کنترل دوربینهای مدار بسته تحت شبکه، سیستم اطفاء حریق، کنترل سیستم آنتن مرکزی تلویزیون و کنترل ترافیک آسانسور است.
مرکز تجارت جهانی تبریز

تبریز بهعنوان شهر اولینها، از سالیان دور در صدد تاسیس اولین مرکز تجارت جهانی کشور بوده است. در سطح جهان بیش از 330 مرکز تجارت جهانی و در بیش از 100 کشور وجود دارد. پروژه عظیم مركز تجارت جهانی تبریز شامل برج مركز تجارت جهانی تبریز با زیر بنای 41 هزار مترمربع و مركز خرید تجارت جهانی تبریز با مساحت بیش از 150 هزارمترمربع در کوی ولیعصر تبریز در زمینی به مساحت حدود 22هزار مترمربع در دست تکمیل شدن است. برج اداری، خدماتی، گردشگری با ارتفاع 152 متر بعنوان مرتفعترین برج اداری، خدماتی کشور مشرف به تقریباً کل شهر تبریز است. در اطراف این برج عظیم یک مرکز تجاری بسیار مدرن طراحی شده است که عملیات اجرایی آن نیز شروع شده است.
برج سفید

برج سفید یکی از شاخصههای تهران است. این برج دارای رستوران گردان است که کل شهر تهران را در دید خود دارد. این برج در خیابان پاسداران در محله دروس واقع است.
علاوه بر رستوران گردان و سالن سمینارها، رستورانها و کافی شاپهای متعدد دیگری هم در برج سفید است.
این برج ۲۲ طبقه است. پنج طبقه آن پارکینگ، دو طبقه فروشگاههای مختلف و بانک و ۹ طبقه شامل ۷۲ واحد اداری است. در طبقه ۱۲ برج سفید تالار تجارت جهانی به صورت فلت واقع شده که دارای ۹۰ غرفه با امکانات کامل و مجهز به ارتباطات سریع بینالمللی است.
برج بانک مرکزی

برج بانک مرکزی متعلق به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است که در بلوار میرداماد در تهران واقع شده است. ارتفاع این ساختمان حدود80 متر بوده و در ژوئیه سال 1999 به بهرهبرداری رسیده است.
هتل چمران شیراز

- مکان شیراز، ایران
- ارتفاع ۱۰۹ متر (۳۵۸ فوت)
- مساحت طبقات 99 هزار و 500 مترمربع (۱٬۰۷۱٬۰۰۰ فوتمربع)
- تعداد اتاقها ۲۳۰
هتل چمران یک هتل پنج ستاره واقع در بلوار چمران شیرازاست و نمایی به باغهای قصردشت دارد. این سازه از نظر ارتفاع ۱۱۰ متر است و یکی از هتلهای گردشگری شهر شیراز است که در بهترین نقطهٔ آب و هوایی شهر و نزدیک باغهای زیبا قصردشت قرار گرفته است. همچنین دارای باغ و فضای پیادهروی برای رفاه حال مسافران است و نیز دارای نمای باغ، کوهستان و شهر زیبای شیراز است. این هتل دارای مدرنترین مجموعه ورزشی شامل سالن بدنسازی با دستگاههای پیشرفته و سالن ماساژ است. هتل چمران دارای ۲۵۰ اتاق و سوئیت لوکس با کلیه امکانات یک هتل پنج ستاره از جمله اینترنت پرسرعت است.