کبد چرب چیست ؟

رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران با بیان اینکه کبد چرب ۱۰ سال از عمر مفید افراد می‌کاهد، افزود: این بیماری به سکته‌های قلبی و مغزی زودرس منجر می‌شود. به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک‌زاده در نشست خبری «دوازدهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های گوارش و کبد ایران» در این رابطه افزود: کبد چرب بر اثر […]

رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران با بیان اینکه کبد چرب ۱۰ سال از عمر مفید افراد می‌کاهد، افزود: این بیماری به سکته‌های قلبی و مغزی زودرس منجر می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک‌زاده در نشست خبری «دوازدهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های گوارش و کبد ایران» در این رابطه افزود: کبد چرب بر اثر چاقی بیش از اندازه به وجود آمده و فشار خون، قند و چربی بالا را در پی دارد.

رییس مرکز پژوهشکده کبد و گوارش در ادامه افزود: در گذشته مشکل اصلی ما، بیماری هپاتیت “B” بود که با واکسیناسیون فراگیر به خوبی کنترل شد، اما کبد چرب جای این بیماری را گرفته و اکنون حداقل ۳۰ درصد مردم ایران درجاتی از بیماری کبد چرب را دارند.

ملک‌زاده ادامه داد: نزدیک به پنج درصد افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، در معرض پیشرفت بیماری و نارسایی کبدی قرار دارند.

به گفته وی، مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از نارسایی کبدی، انتخاب شیوه‌های سالم زندگی، تغذیه صحیح و ورزش است.

رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران با بیان اینکه کبد چرب علائم خاصی ندارد، افزود: تنها موردی که از روی آن می‌توان به کبد چرب پی برد، بزرگ شدن شکم فرد است و این مشکل تنها با سونوگرافی و چکاب آنزیم‌های کبد، قابل تشخیص است.

ملک‌زاده تاکید کرد: مهم‌ترین علت بالا بودن آنزیم کبد در بدن، کبد چرب است.

به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد، از زمانی که کبد فرد چرب می‌شود، تا زمانی که او را به نارسایی کبدی دچار می‌کند، ۳۰ سال طول می‌کشد و این در صورتی است که فرد در این سال‌ها بر اثر سکته قلبی و مغزی فوت نکند.

وی تاکید کرد: این بیماری هیچ داروی موثری نداشته و تنها با کم غذا خوردن و ورزش کردن بهبود می‌یابد.

رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در خصوص تاثیر قهوه و چای بر روی بیماری کبد چرب، اظهار کرد: چای زیاد برای کبد چرب ضرر داشته، اما قهوه برای آن خوب است.

ملک‌زاده با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند، افزود: اضافه وزن و چاقی مهم‌ترین عامل در ابتلا به کبد چرب است که با بالا رفتن آگاهی مردم و شکل‌گیری فرهنگ تحرک بدنی و مصرف به اندازه غذا قابل کنترل است.

به گفته وی، ۲۰ درصد کسانی که کبد چرب دارند، بیش از نیازشان غذا مصرف می‌کنند.

رییس دوازدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در پایان با بیان اینکه مصرف نان، برنج، شیرینی‌جات و چربی در میزان ابتلا به کبد چرب بسیار موثر است، افزود: ما نمی‌گوییم که مردم غذا نخورند، بلکه تاکید ما بر به اندازه‌ خوردن غذا است، به صورتی که همه کالری آن سوزانده شود.

۱ آذر ۱۳۹۱ |
ارسال دیدگاه

KHAMENEI