باز هم محرم و عطر خوب نذری / بیماران قلبی خورشت قیمه نخورند

نسرین دبیری متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با ایمنا با اشاره اینکه خورش قیمه متداول‌ترین غذایی است که در ایام محرم به عنوان نذری استفاده می‌شود، اظهار داشت: این در حالی است که چربی بسیار فراوان این خورش برای بیماران مختلف به ویژه بیماران قلبی و عروقی مشکلات فراوانی را ایجاد می‌کند، در […]

نسرین دبیری متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با ایمنا با اشاره اینکه خورش قیمه متداول‌ترین غذایی است که در ایام محرم به عنوان نذری استفاده می‌شود، اظهار داشت: این در حالی است که چربی بسیار فراوان این خورش برای بیماران مختلف به ویژه بیماران قلبی و عروقی مشکلات فراوانی را ایجاد می‌کند، در واقع گوشتی که در خورش‌های نذری استفاده می‌شود از نوع گوشت گوسفندی است که موجب افزایش چربی خون بیماران و خطرات احتمالی برای آنان خواهد شد.

وی با تاکید بر کاهش مصرف خورش‌های مملو از روغن در این ایام، گفت: بیشتر این خورش‌ها از روغن‌های سرخ کردنی بسیار چرب برای سرخ کردن گوشت و دیگر مواد موجود در خورش به کار می‌رود که خوردن آن برای بیماران تحت نظر بسیار مضر است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه اگر در این دست نذری‌ها نمک استفاده می‌شود از مصرف آن خودداری کنید، تصریح کرد: نمک فراوان موجود در این خورش موجب افزایش فشارخون شده و حتی در برخی موارد در بیماران قلبی و عروقی موجب بروز سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.
وی ادامه داد: لپه به کار رفته در این خورش بسیار سودمند است، این لپه سرشار از پروتیین گیاهی است که همرا با گوشت تامین‌کننده انرژی مورد نیاز بدن است و در نهایت موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
دبیری در مورد سیب‌زمینی استفاه شده در این خورش، گفت: این ماده غذایی دارای انرژی فراوان بوده که هر واحد آن معادل ۸۰ کیلوکالری انرژی مصرف می‌کند، اما بهتر است برای سرخ کردن سیب‌زمینی‌ها ابتدا آنها را وارد آب جوش کرده در نهایت پوست آنان را گرفته و بعد خلال کنید و در روغن سرخ نمایید تا روغن کمتری را به خود جذب کنند.
وی با اشاره به اینکه سعی شود همراه این غذا از خوردن نوشابه با آن خودداری کنید، خاطرنشان کرد: بهترین نوع نوشیدنی همراه این خورش دوغ کم‌نمک یا آب است البته اگر همراه آن سبزی نیز میل شود بسیار سودمند خواهد بود.

۲۹ آبان ۱۳۹۱ |
ارسال دیدگاه

KHAMENEI