نیمی از آب شرب پایتخت صادر می شود

میزان صادرات ۶۷۸ هزار تنی سیب‌زمینی در سال گذشته که حدود ۳۸ درصد افزایش یافته است، بیش از ۵۸۳ میلیارد لیتر آب خورده که بیشتر از نصف آب شرب پایتخت در یک سال است. به گزارش خبرنگار ایسنا، صادرات سیب‌زمینی در سال گذشته به ۶۷۸ هزار و ۷۲۳ تن رسید که از نظر وزنی ۳۸ […]

میزان صادرات ۶۷۸ هزار تنی سیب‌زمینی در سال گذشته که حدود ۳۸ درصد افزایش یافته است، بیش از ۵۸۳ میلیارد لیتر آب خورده که بیشتر از نصف آب شرب پایتخت در یک سال است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، صادرات سیب‌زمینی در سال گذشته به ۶۷۸ هزار و ۷۲۳ تن رسید که از نظر وزنی ۳۸ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۳ بود و این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات آب مجازی یعنی محصولات آب‌بر و کنترل آن برنامه‌ریزی‌های بسیاری طی دو سال گذشته انجام داده تا صادرات محصولات کشاورزی از نظر اقتصاد آب، به صرفه‌تر باشد.

اما با نگاهی به صادرات سیب‌زمینی به عنوان یکی از محصولات آب‌بر، می‌توان با دو دو تا چهارتایی ساده به این نتیجه رسید که با صادرات این محصول در سال گذشته به ۱۷ کشور مختلف که عمده آن عراق، ترکمنستان و آذربایجان هستند، ۵۸۳ میلیارد و ۷۰۱ میلیون و ۷۸۰ هزار لیتر آب خورده است که معادل ۵۸۳ میلیون و ۷۰۱ هزار مترمکعب می‌شود.

گرچه حجتی سال گذشته از تولید گلخانه‌ای انواع محصولات سبزی و صیفی در فضای گلخانه‌ای برای کاهش مصرف آب خبر داده و گفته که مثلا اگر محصول خیار در گلخانه تولید شود می‌توانیم در افق دو ساله ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب صرفه‌جویی کنیم که به اندازه آب مصرفی شرب در پایتخت (یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب) است؛ اما صادرات سیب‌زمینی نشان می‌دهد که بیشتر از نیمی از آب مصرفی مردم تهران در یکسال، برای صادرات این محصول آب‌بر به کشورهای مختلف صرف شده است که ضرورت دارد وزارت جهاد کشاورزی بیش از پیش به سیاست‌های توسعه پایدار و اقتصاد آب در تجارت محصولات کشاورزی توجه کند.

۳۰ فروردین ۱۳۹۵ | پیوندک |
ارسال دیدگاه

*

code

KHAMENEI KHAMENEI